Winterwandeling 8 December

Winterwandeling

Na een geslaagde winterbarbecue in 2016 werd er dit jaar gekozen voor een winterwandeling.

Alle jeugdleden van Scouting Bunde, met hun ouders, broertjes, zusjes en/of opa’s en oma’s, werden met behulp van een tweetal routetechnieken op pad gestuurd. De gehele groep van meer dan honderd deelnemers werd in tweeën gesplitst, kregen een uitleg over de routetechnieken en …. de routes. Last but not least kreeg elke groep ook nog een noodenveloppe mee voor het geval dat het mis zou gaan en dat men daardoor de soeppost zou gaan missen.

De twee groepen liepen ook beiden de route tegengesteld …… althans, dat was wel de bedoeling. Al vrij snel bleek dat iedereen dezelfde kant uitliep en in de ‘fruitwei, boven bij Kasen, waren de groepen al samen gemixt.

Dat daarna niet iedereen hetzelfde idee had over de voortzetting van de route was dan weer een mooie plus, want hierdoor ontstonden er weer twee nieuwe groepen die de route vervolgden.

Op enig moment bleek dat er bij de kruispuntenroute niet de goede keuzes waren gemaakt. Goede raad is dan duur en de noodenveloppe bracht uitkomst. Hier bleek dat we niet al te ver waren afgedwaald.

Via de kortste omweg ging iedereen verder richting de soeppost, boven op de Kruisberg.

Daar aangekomen was er keus uit tomatensoep met balletjes en, de voor deze tijd van het jaar, traditionele erwtensoep met worst. Het smaakte lekker want het best wel koude weer zorgde voor een goede trek en extra warmte.

Gezien de tijd en het feit dat er nog een ‘heel’ deel van de route terug moest worden gelopen, werd wijselijk besloten om de kortste weg terug te nemen en nu komt het echte scoutinggevoel weer naar boven. Kompasrichting uitgezet en dan op pad. Via diverse kleine en vrij onbekende paden terug naar het scoutinggebouw. Een zaklamp bleek in het bos op die smalle paden geen overbodige luxe en het was een mooi gezicht om die ‘dwalende’ lampjes door het bos te zien ‘kronkelen’.

Een extra vermelding bij deze tocht was toch wel de inzet van de bevers en de welpen, onze jongste speltakken. Zonder klagen en met veel enthousiasme voltooiden zij deze, naar later bleek, best wel pittige tocht.

Eenmaal terug bij het scoutinggebouw werd iedereen nog getrakteerd op chocomel en wafels en konden diegenen die kou hadden geleden, zich warmen aan het vuur. Rond een uur of half tien, was het tijd om op te ruimen en konden we terugkijken op een geslaagd evenement.