KONINGSDAG BUNDE 2017

Even terugblikken .............................

Scouting Bunde en het Oranjecomite Bunde hadden de handen weer in elkaar geslagen voor de viering van de speciale Koningsdag 2017. Dit jaar met wel een extra oranje tintje aangezien onze vorst 50 jaar werd.

Het weer voorspelde voor deze Koningsdag bijna dezelfde neerslagkansen als in 2016 toen we halsoverkop alle activiteiten naar binnen moesten verplaatsen. Maar een scout is niet bang voor een beetje regen en zo werden de meeste geplande activiteiten toch gewoon op de dag zelf opgebouwd.

De Koningsdagcommissie van Scouting Bunde en het Oranjecomite zorgden, ieder voor wat betreft zijn of haar eigen expertise, voor een deel van deze Koningsdag en het feit dat er al jaren wordt samengewerkt wierp ook nu weer zijn vruchten af.

Kd20171
 's Morgens konden de kinderen van Bunde met hun ouders, maar nog veel belangrijker, met hun mooi versierde fietsen, achter harmonie St. Agnes aan.
De route liep vanaf de Auw Kerk naar het Heiveld en Harmonie Sint Agnes speelde er lustig op los.
Menig bewoner van Bunde werd op een prettige manier uit zijn slaap gehaald.

Kd20172

De leden van scouting Bunde waren in de tussentijd al druk bezig geweest om het scoutingterrein in orde te brengen voor de ontvangst van harmonie Sint Agnes, de jonge bestuurders van de mooi versierde fietsen, hun ouders en overige familieleden.

Met dat 'in orde brengen' wordt bedoeld dat er tenten waren opgezet voor het bekende (oranje) hapje en drankje. Daarnaast, en dat is waarschijnlijk wel de magneet waar de meeste mensen van Bunde en omstreken op afkomen, de outdoor spellen, op oud Hollandse leest geschoeid maar dan wel met een vet scouting sausje.

Nadat de harmonie met de hele sleep van fietsen, kinderen en ouders waren gearriveerd, werd het woord genomen door de voorzitter van het Oranjecomite die iedereen van harte welkom heette. Aansluitend werd de microfoon doorgegeven aan wethouder Berry van Rijswijk die iedereen, namens het gemeentebestuur, ook welkom heette en nog het e.e.a. vertelde over Koningsdag. Ook geholpen door diverse kinderen die wisten wiens verjaardag vandaag werd gevierd. Hierna werd, onder het spelen van het Wilhelmus, de Nederlandse driekleur gehesen en was het tijd voor de activiteiten van Scouting Bunde.

Koek- en spekjes happen (waarbij de spekjes het eerste op waren), spijkerbroek hangen, kratjes stapelen, touwbrug en noem maar op, allemaal activiteiten die weliswaar oud Hollands worden genoemd maar nu toch een hoog scouting gehalte mee kregen. De (jeugd-) leden van scouting Bunde waren enthousiast bezig om alle, vooral kinderen, aan de spelen deel te laten nemen. Dat het in de smaak viel ........ (weg spekjes !). Voor de ouders was ook gezorgd en een kopje koffie of thee, al dan niet met een lekker stuk Limburgse vlaai, was ruim voldoende aanwezig. Ook kon er nog even geproefd worden van een glaasje oranjebitter.

Het weer werkte vandaag, ondanks alle sombere voorspellingen, heel goed mee. Hoe dat komt, Joost mag het weten maar de gehele ochtend en het grootste deel van de middag was het misschien wel iets aan de frisse kant maar de zon deed uitbundig zijn best om deze Koningsdag een heel feestelijk tintje mee te geven. Voor diegenen die het toch een tikkeltje te fris vonden, Oranjebitter hielp misschien even een klein beetje maar actief meedoen aan de diverse spellen / activiteiten zorgde wel voor een warm gevoel en dat hebben velen ondervonden.

Het Oranjecomite gaf al eerder aan met hun Koningsdag activiteiten te gaan stoppen en dat is natuurlijk wel een gemis. Scouting Bunde heeft echter al aangegeven om de jaarlijkse festiviteiten ter hand te willen blijven nemen en elk jaar weer een spetterend Koningsdagfeest te willen organiseren. Uiteraard kan dat niet zonder staf- bestuurs- en jeugdleden maar kijkende naar de inzet van de leden van scouting Bunde komt dat wel allemaal goed.

Kd20174

Vanaf deze plek, iedereen bedankt voor deelname / aanwezigheid op dit Oranjefeest en we hopen jullie een volgende keer ook weer te mogen begroeten.

Mochten er kinderen zijn die nu een beetje gezien hebben wat scouting is en allemaal doet voor de jeugd, lid worden van scouting Bunde kan altijd. Kom gewoon eens langs op een vrijdagavond en spreek een van de speltak stafleden aan. De club begint om 19.00 uur en duurt zo'n twee uur, behalve voor de jongsten (Bevers) die al om 20.30 uur klaar zijn.

De eerste vier keer kan een kind gewoon, zonder verplichtingen, komen kijken en vooral meedoen om eens te ervaren of het scouting leven wel iets is voor hem of voor haar.

Na die vier keer hoeft er pas een beslissing te worden genomen of je wel of niet lid wilt worden van scouting Bunde.

Voor meer informatie over scouting Bunde, kijk op internet of facebook.

Groet, namens scouting Bunde, Bas.

Please let us know your name.
Please let us know your email address.